Monday, July 20, 2015

Buang jailbreak dengan menggunakan Cydia Impactor

Memandang baru-baru ini ada sumber yang mengatakan bahawa ios 9 nanti adalah rootless, Saurik orang paling berpengaruh dalam dunia jailbreak telah mengeluarkan satu tool yang terbaru untuk buang jailbreak daripada iphone korang tanpa menggunakan komputer dan tanpa perlu kemaskini ios yang terbaru.Serius terbaik!maknanya kalau korang dah jailbreak lepas tu korang nak jual iphone dengan firmware ios yang asal, korang hanya perlu install tool ni dan lepas tu iphone korang akan jadi macam masa mula-mula beli dulu.

Cydia Impactor ni fungsi nya macam  iLexRat ataupun semirestore kalau korang pernah guna dulu cuma nya cydia impactor ini dibuat oleh saurik sendiri!Apa pendapat korang tentang tool terbaru dari saurik ni?Komen diruangan dibawah dengan pendapat korang






Cara-cara menggunakan Cydia Impactor ini:

  1. Backup iphone menggunakan itunes
  2. Pastikan iphone anda ada internet dan pastikan kapasiti bateri sekurang-kurangnya 20%
  3. start cydia impactor ini dan tunggu untuk beberapa minit 
  4. iphone akan reboot dan iphone korang telah kembali suci tanpa jailbreak!yahooo..

share artikel ni dengan rakan-rakan  dan kongsi pengalaman korang diruangan komen dibawah ;)

No comments:

Post a Comment